06 – Colour Catcher

blog colour catcher

Zo’n colour catcher doekje, werkt dat nou?

Ja! Ik was altijd heel sceptisch over dit soort doekjes maar sinds ik ze gebruik na het tie dyen ben ik helemaal overtuigd van de werking. Hoe het werkt, geen idee maar de foto zegt genoeg lijkt mij. Waarom hecht het nou wel aan zo’n doekje en niet aan de rest van de was vraag ik me dan af… Daar heb ik nog steeds geen antwoord op. Maar het werkt, en dat is voor mij het belangrijkste!

Als ik de wasmachine vul met een tie dye was doe ik onderin 3 colour catcher doekjes van K2r. Waarom 3? Omdat er heel veel overtollige verf nog in de stof zit. Ook al heb je goed gespoeld. Dus 1 doekje is niet voldoende als je een hele was draait.
Ik gooi alles bij elkaar. Als ik ook zwart of donkere kleuren heb gebruikt, gooi ik er een extra doekje in. En wonder boven wonder blijft het wit zelfs wit als ik deze doekjes gebruik. Mijn advies is dus wel als je een tie dye was draait, doe die doekjes erbij. Haal de was wel gelijk uit de machine als deze klaar is. Anders heb je kans dat de kleuren alsnog doorlopen. Ik was deze was eigenlijk altijd met Neutral wasmiddel.

Als de wasmachine klaar is, haal ik 1 geverfd item met heel veel kleuren en vooral blauw uit de machine en spoel dat even onder de koude kraan. Komt er dan weer verf af, dan doe ik nogmaals een was met colour catch doekjes. Komt er niets af dan hang ik de was op om te drogen. Bij deze was kwam er nog iets kleur af en heb ik nog een tweede keer gewassen met 2 doekjes. Die doekjes zagen er na het wassen zo uit:

 

blog colour catcher

Daarna was ik tie dye artikelen nog wel een paar keer apart nadat het gedragen is of met een colour catch doekje.

Winkelwagen
De waardering van www.tie-dye-shop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 459 reviews.
Scroll naar boven