08 – Stiekem Polyester

sjaaltje stiekem polyester

Dit is waarom je geen polyester of andere kunstvezel met procion mx moet verven

Ik had 10 leuke sjaaltjes online gekocht. Katoen, leuk om te verven dacht ik. Toen ik ze binnen kreeg bleken ze al wat donkerder dan ik verwacht had maar oké we gaan het gewoon proberen dacht ik. De kleuren er wel wat op aangepast want het moest mooi bij zand passen omdat de sjaaltjes in zandkleur waren.

Vanwege tijdgebrek eerst maar 5 sjaaltjes gedaan. Vier stuks in kleuren waarvan ik zeker wist dat het mooi bij zand zou passen en 1 in andere kleuren om te kijken of dat mooi uit zou pakken zodat ik kon zien of de andere sjaaltjes misschien toch met wat fellere kleuren konden.

Het zag er goed uit. Na 48 uur ging ik het eerste sjaaltje spoelen. En tot mijn grote verbazing zag ik zo alle kleur eruit spoelen… Er bleef werkelijk niets van kleur opzitten. Ik had gewoon weer een zandkleurig sjaaltje… Stiekem was het dus toch geen katoen maar polyester of een andere kunstvezel.

Dit is dus waarom ik adviseer dat wat je wilt verven grotendeels uit katoen, viscose of bamboe moet bestaan.
Op de foto zie je het eindresultaat van wat ik in de video uitspoelde. Overigens vind ik het eindresultaat toch nog wel leuk geworden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
De waardering van www.tie-dye-shop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 436 reviews.
Scroll naar top